Experiență de peste 10 ani în producția de tâmplărie termoizolantă.

Începând cu anul 2019, prin proiectul de Ajutor de Stat, TeraGlass a achiziționat tehnologie de produție de ultimă generație, de la producători de top precum Lisec, Urban sau Rotox, cu scopul de a-și îmbunătăți capacitățile de producție. Astfel utilajelor existente li s-au adăugat câteva utilaje noi, fabricate de compania Rotox GMBH Germania. Acestea includ un centru de debitare-prelucare Rotox/Federhenn de ultima generație, care este primul centru de acest fel din România, două suduri rapide marca Rotox și o linie de sortare a sticlei pentru vitrare. De asemenea, fluxul de producție, de la sudura, la vitrare, a fost automatizat.

Noul flux are o capacitate teoretica proectată estimată la 400 unități pe schimb. În acest fel, capacitatea de producție TeraGlass a fost dublată, compania putând astfel să-și extindă aria de acoperire națională și implicit echipa de vânzări.

Produsele TeraGlass sunt fabricate în hale de producție cu o suprafață totală de peste 7000 metri pătrați.

Teraglass produce de asemenea geam termoizolant

Linia de producție a geamului termoizolant este fabricată de Lisec Austria, se utilizează formate jumbo de sticlă și dispune de sisteme automate de transport și alimentare a mesei de debitare, care este conectată on line la un program de optimizare. Bagheta distanțier de aluminiu sau termica este prelucrată pe o mașină automată de îndoit.

Prima sigilare a geamului termopan se realizează cu un extruder de butil, a doua sigilare cu un extruder de tiocol. Evitarea formării condensului în interiorul pachetului de geam se face prin umplerea prin dozarea automată a silicagelului în bagheta distanțier. Creșterea gradului de izolare termică se realizează prin umplerea cu argon a interiorului pachetului de geam termopan.

Confirmarea caracteristicilor de performanță ale confecțiilor noastre este realizată prin încercări la laboratorul IFT Rosenheim.