Noutăți

TeraGlass, o fabrică pentru mileniul trei

Pentru TeraGlass, clientul este mereu pe primul loc. Drept urmare, pentru a putea veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri, căutăm mereu să ținem pasul cu inovațiile tehnologice din industria în care activăm.

Începând cu anul 2019, prin intermediul proiectului de Ajutor de Stat, TeraGlass a achiziționat utilaje noi, de ultimă generație, de la producători de top precum Lisec, Urban sau Rotox, cu scopul de a automatiza procesul pentru producția ferestrelor și ușilor din PVC. Valoarea totală a proiectului a fost de 3,5 milioane euro. Acesta a fost finalizat la sfârșitul anului 2019.

Noile linii de producție au fost puse în funcțiune la începutul anului 2020, ridicând capacitatea TeraGlass de producție a confecțiilor de tâmplărie termoizolantă la peste 200.000 metri pătrați/an.

Noile utilaje ale TeraGlass

Mai mult de jumătate din cifra de afaceri a TeraGlass provine din export. Astfel, noile utilaje vin în ajutorul companiei noastre, asigurând că TeraGlass face față fără probleme concurenței atât cu companiile românești cât și cu cele din străinătate.

Printre noile achiziții făcute de TeraGlass se regăsește și un centru de debitare-prelucare Rotox/Federhenn de ultima generație, primul centru de acest fel din România. Acestuia i se alătură două suduri rapide marca Rotox și o linie de sortare a sticlei pentru vitrare.

De asemenea, fluxul de producție, de la sudura, la vitrare, a fost automatizat. Noul flux are o capacitate teoretica proiectată estimată la 400 unități pe schimb. În acest fel, capacitatea de producție TeraGlass a fost dublată, compania putând astfel să-și extindă aria de acoperire națională și implicit echipa de vânzări.

Produsele TeraGlass sunt fabricate în hale de producție cu o suprafață totală de peste 7000 metri pătrați. Acestea sunt localizate în fabrica din Bistrița-Năsăud. Confirmarea caracteristicilor de performanță ale confecțiilor noastre este realizată prin încercări la laboratorul IFT Rosenheim.